Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Képrejtvény a tengerparton

Hetek óta töröm a fejem, hogy voltaképp mi ez a tengerbe vezető út és mi célból van rajta a sávelválasztó. Hajókat bocsátanak vízre és húznak vissza szigorúan a KRESZ szabályai szerint? Netán extrémkerékpárosok zúznak bele a tengerbe, majd tekernek ki belőle betartva a menetirányt? Mi teszi szükségessé a sávelválasztást? A kép Dún Laoghaire-ben készült, melynek lakói talán ismerik e különös rejtvény megfejtését.

rejtélyVízbe vezető út Dún Laoghaire-ben
rejtélyÍgy folytatódik az út a part felé

0 Tovább

Amikor a sirályok sorakozót fújnak

Tengerparti jelenet Dún Laoghaire-ből:
Dún Laoghaire siraly

0 Tovább

Szivárvány van a mi utcánkban 3.

Mondjuk ezúttal nem az utcánkban volt a szivárvány, hanem Dún Laoghaire-ben az év utolsó napján. Azóta az utcánkban is volt persze szivárvány, de az csak egy kicsit nézett ki másképp, mint az előző. Mindegy, azért felrakom, hogy legyen létjogosultsága a címnek.

0 Tovább

Fürdőzés tízfokos tengerben az év utolsó napján

Mivel zárják az írek az óévet? Mi mással, mint egy jó fürdőzéssel a tengerben. A képek 31-én délután, néhány órával ezelőtt készültek Dún Laoghaire-ben (utánanéztem: 9.7 fokos volt a víz). Mit is tehetnénk hozzá? A bátor fürdőző írekkel kívánok boldog új évet!

(Itt egyébként egész évben, hetente többször szívesen megmártóznak emberek. Főleg az idősebb generáció. Egyébként január elsején Dugortban, az Achill szigeten csapatosan fürdenek meg az emberek az Atlanti-óceánban az újév tiszteletére, állítólag Enda Kenny ír miniszterelnökkel az élen.)





0 Tovább

Írből ír

blogavatar

Írországba költöztünk, úgyhogy írunk róla.

Utolsó kommentek